Egységes informatikai rendszer az SZSZBMK telephelyein

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, a Nyírségvíz Zrt. és a megyei önkormányzatok együttműködésének köszönhetően egységes informatikai rendszer kerül bevezetésre intézményünk valamennyi telephelyén - jelentették be sajtótájékoztató keretében. 

A jelentős mérföldkőnek számító fejlesztés rendkívül fontos előrelépést biztosít az ellátási helyszínek közötti kommunikációban és információcserében.

Az országban elsőként sikerült megyei szinten egységes adatbázist kialakítani, amely a Kisvárdán kezelt betegek kivételével a régió valamennyi páciensének kezelési adatait, kórelőzményeit egy közös felületen tartalmazza, így jelentősen megkönnyíti és gördülékennyé teszi a telephelyek közötti betegellátást. A telephelyek között mikrohullámú átjátszók közvetítik a jelet, amelyeket intézményünk önerőből vásárolt és helyezett el a Nyírségvíz Zrt. és az egyes megyei önkormányzatok által rendelkezésre bocsátott víztornyokon.

Munkatársaink részére szervezett tanfolyamok keretében több mint ezer dolgozónk sajátíthatta el az új informatikai rendszer használatának alapjait.

Köszönjük a Nyírségvíz Zrt. és az érintett önkormányzatok segítségét!