Az ápolókat ünnepeltük

Május 12-én ünnepeljük világszerte az Ápolók Nemzetközi Napját, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. Az ápolók áldozatos, elhivatott munkája előtt tisztelegve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház idén is megtartotta hagyományos ünnepségét a Megyeházán, ahol ötven egészségügyi dolgozót tüntettek ki példamutató munkájáért.

 Az ápolók munkája nélkül a gyógyítómunka elképzelhetetlen, az egészségügyi intézmény félkarú óriás, nem működhet jól - fogalmazott Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A főigazgató bízik abban, hogy a kórházak konszolidációja kapcsán a jövőben több forrást tudnak majd fordítani mind a dolgozók munkakörülményeinek javítására, mind bérrendezésükre. Hozzátette, bérkérdésekkel kapcsolatban kormányzati szinten is vannak már elképzelések

Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke beszédében tisztelgett a kitüntetettek előtt, akik közül sokan több évtizede az egészségügyben dolgoznak, őszinte küldetéstudattal, belső indíttatástól vezérelve végzik feladatukat, példaképként állnak előttünk.

Nagy Géza, az SZSZBMK ápolási igazgatója a kitüntetettek méltatása mellett megköszönte a kórházcsoport összes egészségügyi szakdolgozójának munkáját, és elmondta, a jövőben február 19-én, Kossuth Zsuzsannának, a hazai ápolóképzés kimagasló alakjának születésnapján ünnepli az ápolókat intézményünk, mely időpontot a Magyar Országgyűlés 2014-ben a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

Az ápolók nehézségekkel dacoló kitartása, embersége és hivatástudata inspirációként szolgálhat mindannyiunk számára.

A kitüntetettek névsora