A Magyar Nőorvos Társaság tudományos ülése Nyíregyházán

Március 27-28-án a Jósa András Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának szervezésében kerül megrendezésre a Magyar Nőorvos Társaság Északkelet-magyarországi Szekciójának éves tudományos ülése Nyíregyházán.

A kétnapos konferencián hat megye szülészei és nőgyógyászai vesznek részt.

A prevenció, az innováció, illetve a korszerű, biztonságos betegellátás fő témái köré szerveződnek a konferencia előadásai, mondta dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, a Jósa András Oktatókórház szülész-nőgyógyász főorvosa.

Mint kifejtette, büszke arra, hogy az országban elsőként Nyíregyházán vezettek be várandós gondozást, illetve hogy a méhnyakrák elleni védőoltás kapcsán az Oktatókórház részt vesz a védőnői szűrőprogramban.

Nyíregyháza élen jár az elektrosebészeti eszközök használatával végzett műtétekben, hiszen már több mint ezer ilyen beavatkozást végeztek el az intézményben. Ezekkel az országos szinten is egyedülálló eljárásokkal rövidül a nőgyógyászati műtét ideje, ami így biztonságosabbá is válik- emelte ki dr. Pap Károly, a Jósa András Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

A nőgyógyászati műtétekkel kapcsolatos újdonságok mellett akut, veszélyes szülészeti kórképek korszerű ellátásáról, az elmúlt időszakban tapasztalt, orvosi szempontból különleges esetekről, illetve szervezési kérdésekről, finanaszírozási feladatokról és a szakorvos képzés helyzetéről is tanácskoznak a szakemberek a tudományos ülésen.