Mindent a betegekért - friss okleveles ápolók az egészségügyben

Idén első alkalommal adták át a TÁMOP 2.1.6„Újra tanulok!”megnevezésű kiemelt projekt keretén belül a gyakorló ápolói végzettséget igazoló oklevelet azok részére, akik sikeresen teljesítették az egy éves képzést. Az ünnepségre a Jósa András Oktatókórház nagytermében került sor szeptember 17-én.

Húsz dolgozó ült újra iskolapadba, hogy a képzés elvégzésével gyakorló ápolói bizonyítványt szerezzen.

A program a GYEMSZI (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség – és Szervezetfejlesztési Intézet) és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal a fővárosi és megyei kormányhivatalokkal közösen valósult meg, a képzésnek a Jósa András Oktatókórház adott otthont. A program előkészülete fél évet vett igénybe, a képzés maga 1 évig volt. A tanulók (a szó itt furcsa értelmet nyert) a 8 órás munka mellett sajátították el az itt megszerzett tudást, valamint időt és pénzt nem sajnálva a család és a munka mellett képezték magukat - ezekkel a szavakkal köszöntötte a frissen végzetteket Mangol Csilla a Szabolcs-Szatmár-Berg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Nagy örömömre szolgál, hogy idén 20 olyan szakemberrel bővül a kórházaink dolgozóinak száma, akik lelkiismeretesen és szeretettel fogják gondozni a rájuk bízott embereket – hangsúlyozta Dr. Adorján Gusztáv főigazgató-helyettes. Kiemelte: Az ápolókból mindig is nagy hiány volt, ami azért szomorú, mert ők végzik a munka azon részét, ami elősegíti a betegek gyógyulását és az orvosok munkáját. A hallgatók az itt megszerzett tudást tovább fejleszthetik, hiszen az intézmény több ráépülő képzést is ajánl annak, aki szeretne még több tudást magába szívni, hiszen a jó pap is holtig tanul, mégis bután hal meg!

Dr. Czeglédi Gábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - HR igazgatója hangsúlyozta: a programmal azoknak szeretnének segíteni, akik meglévő szakmájuk mellé egy ilyen szép hivatást választanak. A kórházcsoport számára fontos, hogy munkatársai további képzésekben is részt vegyenek, erősítve ezzel munkaerőpiaci pozíciójukat.

Az eskütétel után Rauh Edit a GYEMSZI Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóságának mb. főigazgató- helyettese adta át a 20 végzősnek a bizonyítványt.