Szív Világnapja 2023

Szeptember 24-én, vasárnap 10 órától ezúttal a Nyíregyházi Állatpark főbejáratánál várjuk ingyenes szűrésekkel, tanácsadásokkal az érdeklődőket!

A hagyományokhoz híven a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház ebben az évben is csatlakozik a Szív Világnapjához szűréseivel.

Minden év szeptemberének utolsó vasárnapján, minél szélesebb körben igyekszünk felhívni a figyelmet a világon vezető halálokként számon tartott szív- és érrendszeri megbetegedésekre, rizikófaktorainak karbantartására és a szűrővizsgálatok jelentőségére.

Bár a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorai közismertek, a legnagyobb veszélyt mégis a rendszeres szűrővizsgálatok elhanyagolása jelenti. Ezek a betegségek sokáig tünetmentesen zajlanak a szervezetben, így nem figyelünk eléggé azokra a kockázati tényezőkre, amelyek megbetegedéshez vezetnek.

Ezért is kiemelten fontos a megelőzés, amelyben a rendszeres szűrővizsgálatok segítenek, ugyanis a szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető lehet, elsősorban az egészségesebb életmóddal. Életmód-tanácsadással, szűrővizsgálatokkal, a lelki egészség fontosságának felismerésében is segíthetnek szakembereink.

Csatlakozzon hozzánk Ön is, tegyünk együtt közösen szívünk egészségéért!