Az EMMI elismerő oklevelével tüntették ki munkatársainkat

Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a Magyar Ápolók Napjává február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnapját. A Magyar Ápolási Egyesület, Kossuth Zsuzsannának az 1848/49-es szabadságharc alatt nyújtott ápolói tevékenységére emlékezve ünnepli meg évről évre ezt a napot. Az idei ünnepségre sajnos a COVID-19 járvány miatt februárban nem kerülhetett sor, így október 4-én, Visegrádon adták át az egészségügyi szakdolgozók munkáját elismerő okleveleket.

A kitüntetettek között megyénkből az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét vehette át:

Pap Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának telephelyi ápolási igazgató-helyettese,

Sebőkné Farkas Éva,  a Jósa András Oktatókórház Infektológiai Osztályának osztályvezető ápolója,

Meleg Mihályné, a Mátészalkai Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető ápolója.

Pap Judit felelős felső vezetőként azon fáradozik, hogy intézményen vagy térségen belüli képzésekkel, azok szervezésében való aktív részvételével biztosítsa az egyensúlyt a munkaköri követelmények és a munkatársak felkészültsége között, az ápolásszakmához tartozó munkavállalók, közalkalmazottak számára.

25 éve már a Jósa András Oktatókórház munkatársa, a „szamárlétrán” fokról-fokra haladva, az ápolásszakma valamennyi szegmensében részt vállalt és feladatokat látott el, amellyel méltó ápolásszakmai vezetője az intézménynek.

Ehhez nemcsak magas szintű tudása és az ápolásszakma nagyfokú szeretete, hanem személyisége is nagyban hozzájárul. Valamennyi munkatársához, legyen az segédápoló, vagy igazgató, ugyanolyan alázattal és tisztelettel viszonyul és hallgatja meg. Problémamegoldásában rendkívüli rugalmas, igyekszik azon munkálkodni, hogy lehetőleg mindenkinek megfelelő legyen a megoldás.

Szakmai életútja, tevékenysége és emberi magatartása példaértékű.

Sebőkné Farkas Éva 23 éve dolgozik az egészségügyben, 2007-től a Jósa András szakdolgozója.

Ezek az évek lehetőséget nyújtottak számára abban a tekintetben is, hogy a betegellátás több területén, más-más vezetők irányítása mellett tapasztalatokat szerezve elsajátítsa mindazokat az ismereteket, melyekkel felvértezve 2012 októberében elvállalhatta a Bőrgyógyászati Osztály osztályvezető ápolói kinevezésére szóló felkérést.

A COVID-19 járvány az ő életében is változásokat hozott: 2020.11.01-től - 2021.06.07-ig osztályvezető ápolóként irányította a szakmai munkát a COVID Osztályon. Jelenleg az Infektológiai Osztály osztályvezető ápolója.

Megannyi kihívás mellett, de alázattal, lelkiismeretesen, a szakmába vetett hittel, a betegek érdekeit mindig szem előtt tartva végzi munkáját.

Meleg Mihályné 30 éve megszakítás nélkül dolgozik az egészségügyben, annak rendíthetetlen elkötelezettje.

Alapos szakmai felkészültségének, tapasztalatának és empatikus emberi magatartásának köszönhetően mindig, minden helyzetben méltóan képviseli az ápolók érdekeit.

Megbízható, becsületes, következetes munkájával kollégái megbecsülését élvezi. Segítőkészségével bizalmat sugároz a betegek, hozzátartozók és kollégák felé egyaránt. A feladatoknak és elvárásoknak való megfelelés érdekében képes áldozatokat hozni, maximálisan igyekszik helytállni.

Kiemelkedő munkájával elnyerte az intézményvezetés bizalmát, így 2018. szeptember 1-től a mátészalkai telephelyi ápolási igazgató-helyettes helyettesítésére is megbízást kapott.

Következetességével, megbízhatóságával, problémamegoldó képességével, a konfliktusok vállalásával és azok megoldásával, hatalmas munkabírásával és örök optimizmusával követendő példát mutat minden dolgozó számára.

Mindannyiuknak szívből gratulálunk!

Kovács Laura
Magyar Ápolási Egyesület- Megyei Vezető