4900 Fehérgyarmat Damjanich u. 1.
Telefon: +36 44 511-140
Email: rkbeteg@szszbmk.hu

Kardiológiai részleg

A Rehabilitációs Központ magasföldszintjén 20 ágyon biztosított a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők rehabilitációja.

Szakképzett kardiológus, dietetikus, pszichológus, logopédus, gyógytornász, gyógymasszőr, ergoterápiás és fizioterápiás ápolók segítik az itt fekvő betegek rehabilitációját. A szakképzett dolgozók az egészségfejlesztéshez szükséges tanácsokkal is ellátják az itt fekvőket.

Ezen a szinten is található a légkondícióval, hűtőszekrénnyel, televízióval, internet csatlakozási lehetőséggel ellátott 1-2 ágyas VIP szoba.
A szinten mozgáskorlátozott WC és zuhanyzó is található.


Kardiológiai vizsgáló

Az emeleten jól felszerelt kardiológiai vizsgáló lett kialakítva, amely egy orvosi vizsgáló alapfelszereltségén kívül tartalmaz:

Kardiológiai vizsgáló
  • Spiroergométer, amely külön - külön és egyszerre is alkalmas terheléses EKG illetve légzésfunkció vizsgálatára.
  • EKG Holter, amely 24 órás EKG megfigyelést tesz lehetővé.
  • ABPM, amely 24 órás vérnyomásmérésre alkalmas.
  • Defibrillátor

Járóbetegek számára, ebben a helyiségben történik a rehabilitációs szakrendelés és utógondozás szerdai napokon 12.00-14.00 óra között, ahol Dr. Szilassy Géza megyei rehabilitációs szakorvos rendel.
Telefonszám: 44/511-111 /842-es mellékBetegfelvételi Iroda, Információ
Betegfelvételi iroda

A folyosó végén, a hátsó lift mellett található a betegváróból közvetlenül megközelíthető Betegfelvételi Iroda. Amennyiben kedves betegünk, vendégünk a Rehabilitációs Központba kíván bejelentkezni, itt teheti meg személyesen 7.30-15.30 óra között, illetve a 44/511-140-es telefonszámon.

Betegfelvétellel kapcsolatos bővebb információ a "Információk/Betegfelvétel" menüpont alatt található.Foglalkoztató szoba
Foglalkoztató szoba

A folyosó végén kialakított foglalkoztató szoba nemcsak étkezési és televíziózási lehetőséget biztosít, hanem itt tartják az ergoterápiás foglalkozásokat is. A szobában kialakított foglalkoztató panel azoknak a betegeinknek segít, akik betegségük következtében nem tudják kontrollálni még mozgásukat. A fal segítséget nyújt visszaszokni a mindennapokon használt eszközök alkalmazására.


Részlegvezető főorvos: Dr. Lukács Edit
Részlegvezető ápoló: Papp Sándor