Belgyógyászok tanácskoztak Mátészalkán

Három hete a Muzsikáló Orvosok, most pedig a belgyógyászok és a társszakmák képviselői találkoztak Mátészalkán. A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-Magyarországi Szakcsoportjának Tavaszi Tudományos Ülésén a régió szaktekintélyei adtak elő a belgyógyászat és az intenzív betegellátás határterületeiről.

A konferencia egyik szervezője, az SZSZBMK Mátészalkai Kórház Belgyógyászati Osztályának vezető főorvosa, dr. Makrai Tibor köszöntötte a régió kórházaiból érkezett kollégákat, kiemelve, hogy a témák összeállításában az aktualitások, új és hatásos módszerek bemutatása vezérelte a szervezőket.

Paragh György professzor, az Északkelet-Magyarországi Szakmacsoport elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy két éve a konferencia szervezésekor még nem szembesültünk a Covid-járvánnyal, szinte ez az első alkalom, hogy élőben oszthatják meg a szakma képviselői a tapasztalataikat a témában.

Dr. Szondi Zita, az SZSZBMK főigazgatója köszöntőjében kiemelte, bár a Covid-járvány sok terhet és nehézséget, többletfeladatokat tett az ellátórendszerre, de többek között épp a belgyógyászok és intenzív terápiás szakemberek lettek gazdagabbak olyan tudással, ami a járvány alatt segítette munkájukat, és békeidőben is a betegek hasznára válhat.

Mátészalka város alpolgármestere, dr. Juhászné dr. Kicsák Marianna köszönetét fejezte ki az orvosok munkájáért, és azért, hogy a tanácskozást egy olyan városba hozták el, amely "A fény városaként" a kultúra, az eszmeiség és az értékek megtartásáért tesz minden olyan rendezvénnyel, amely messzire viheti a város hírnevét.

A konferencián intézményünk három orvosa, dr. Szűcs Attila orvosigazgató, intenzív terápiás osztályvezető, dr. Misák Viktor főorvos és dr. Palencsár Ágnes belgyógyász szakorvos előadása is gazdagította a tudományos programot.Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap