EKG készülékeket adományoztak a Mátészalkai Kórháznak

A mátészalkai Rotary és Inner Wheel Club idei jótékonysági rendezvényeinek bevételével a Mátészalkai Kórház támogatását tűzte ki célul, és a befolyt összeget orvosdiagnosztikai eszközök vásárlására fordította.

Nagylelkű kezdeményezésük eredményeként a karitatív világszervezetek két magas tudású EKG és egy Holter EKG eszközt adományoztak a Mátészalkai Kórház Belgyógyászati Osztályának.

A tavaly új épületbe, s így végre méltó körülmények közé költöző Belgyógyászati Osztály a Mátészalkai Kórház legnagyobb betegforgalmú osztálya, ezért is létfontosságú eszközparkjának folyamatos fejlesztése - fogalmazott dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese, orvosigazgatója.

Erdélyi Ferenc, a mátészalkai Rotary Klub soros elnöke reményei szerint Mátészalka és a környező települések lakosságának egészségügyi ellátását jobbá, korszerűbbé tehetik a felajánlott eszközök.

"Légy ajándék a világnak!" - hirdeti a Rotary idei jelmondata. Vékonyné Virágh Tünde, a mátészalkai Inner Wheel Club elnöke így örömét fejezte ki, hogy a szervezet üzenetének jegyében lehetőségük nyílt a klubok közös jótékonysági báljának, illetve estjének bevételeit a Mátészalkai Kórház segítségére fordítani, hiszen az egészségügy mindannyiunk közös ügye.

A jótékonysági esten közreműködött a mátészalkai kötődésű Hauser Adrienne zongoraművész, és a klubok által támogatott tehetséges helyi fiatalok is felléptek.

Dr. Makrai Tibor, a Mátészalkai Kórház Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, a szív- és érrendszeri megbetegedések a vezető halálokok közé tartoznak világszerte, így Magyarországon is, az időben történő diagnosztizáláshoz pedig elengedhetetlenül szükségesek az adományként felajánlott orvosi műszerek.

Köszönjük a nagylelkű felajánlást!Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap