Letették az új Szakrendelő alapkövét a Mátészalkai Kórházban

Ünnepélyes keretek között tették le az új Szakrendelő épületének alapkövét a Mátészalkai Kórházban július 20-án.

A "Struktúraváltás a Szatmár-Beregi Kórházak telephelyein" című projekt keretében közel kétmilliárd forint összegű támogatásból valósul meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai és fehérgyarmati telephelyeinek fejlesztése.

Az örömteli esemény kapcsán Dr. Szondi Zita az SZSZBMK főigazgató-helyettese, orvosigazgatója úgy fogalmazott, a kivitelezés két ütemben valósul meg: építésre, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre is sor kerül.

Jelenleg a kórház három területén építkeznek, a szükséges bontási munkálatok száz százalékban befejeződtek február végén, azóta már át is adták a munkaterületeket a kivitelezőnek, a beruházás pedig az ütemterv szerint halad.

Az egyik legfontosabb infrastrukturális fejlesztést jelenti, hogy a Hotel-Diagnosztikai és a Belgyógyászati tömböt az új Szakrendelővel kötik össze, ezáltal a jelenlegi széttagolt szakrendelői struktúra helyett, egységes, központosított járóbeteg-ellátás és betegirányítás jön létre Mátészalkán.

Az ellátás színvonalának fejlődése növeli a páciensek biztonságérzetét, életminőségét. A beruházás révén javuló munkakörülmények pedig vonzóbbá tehetik a Mátészalkai Kórházat a pályakezdő orvosok, szakdolgozók számára, ezáltal javulhat a humánerőforrás helyzete.

Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere, aki hat évig vezette a kórház Humánpolitikai Osztályát, hozátette, örömmel tölti el, amikor azt az összefogást látja, amellyel a betegek, dolgozók és kivitelezők közösen, kitartóan, őszinte lelkesedéssel és türelemmel működnek együtt annak érdekében, hogy a Mátészalkai Kórház valóban hosszú távon és a legmagasabb színvonalon biztosítani tudja betegei számára egészségük megőrzésének feltételeit.

A munkálatok az év végére fejeződnek be.Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap