A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő október 13-án megrendezte az I. Nyírbátori Szakrendelői napot

Nyírbátor város Kulturális Központja adott helyet a konferenciának, ahol Fehérgyarmat, Vásárosnamény és Nyírbátor térség háziorvosai, szakorvosai, gyógyszerészei, szakdolgozói, illetve intézményünk szakorvosai, szakdolgozói vettek részt.

A konferencián több mint 250-en voltak jelen, ami a legjobban bizonyítja azt, hogy szükség van hasonló, szakmai továbbképzést biztosító rendezvény szervezésére.

A hagyományteremtő céllal megrendezésre került konferenciát a fővédnök, dr. Veres János pénzügyminiszter, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, kiemelve egy ilyen rendezvény szükségességét a városban. Balla Jánosné, Nyírbátor Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a kórház és a város között fennálló több mint egy éves eredményes kapcsolatot. Dankuné Dr. Somogyi Ildikó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Egészségügyi Bizottság elnöke a közgyűlés üdvözletét adta át a hallgatóságnak. Dr. Vadász Mária főigazgató a partnerség és a különböző szakterületek együttműködésének szakmai fontosságát emelte ki, míg Dr. Simon János, a Tudományos és Oktatási Bizottság Továbbképzési Albizottság elnöke felelevenítette a történelem e napra eső fontos eseményét, a kenyérmezei csatát.

A résztvevők összesen 20 előadást hallgathattak meg, melyek között dr. Vadász Mária egészség-politikai, a járóbeteg szakellátás jövőjét, jelentőségét tükröző előadása keretében megismerkedhettek a nyírbátori szakrendelő fejlesztési tervével is. A hallgatóság tájékozódhatott a gyógyszerellátás változásairól, a szakdolgozói előadások keretében étrendi ajánlásról, ápolásról, a balneoterápia fontosságáról is.

A DEOEC és a Jósa András Oktató kórház meghívott előadóin kívül, kórházunk szakorvosai tartottak nagy érdeklődést kiváltó, színvonalas el?adásokat, melyet követően kreditpont értékű teszt megírására volt az orvosoknak, gyógyszerészeknek lehetősége.

A szervezők lehetőséget biztosítottak a támogató gyógyszergyártó vállalatoknak, hogy a helyszínen be is mutatkozhatnak, mellyel 12 vállalat élt. A gyógyszergyártó vállalatokon kívül számos helybeli vállalkozás is támogatta a rendezvényt, amelyet a szervezők ezúton is köszönnek.

A szakmai rész után Balla Jánosné polgármester asszony vezetésével a Báthori Várkastély is bemutatásra került, majd kulturális programként a híres nyírbátori református templomban kellemes orgona és klarinét hangverseny következett. A szakrendelői napot baráti beszélgetéssel egybekötött vacsora zárta a Kakukk étteremben, ahol dr. Szegedi János főorvos, c. egyetemi tanár összegezte a tapasztalatokat, nagyra értékelve az előadások, a kiváló helyszín, a szervezés és az ellátás színvonalát. Külön kiemelte a résztvevők igen magas számát, az egész nap kitartó, folyamatos érdeklődést.

Összességében elmondható, hogy egy kiváló szakmai nap mögött vagyunk, melynek keretében számos új baráti és szakmai kapcsolat kialakítására volt lehetőség. A résztvevők elmondása szerint szükség van a környéken hasonló konferenciákra, így nem megalapozatlan az intézmény hagyományteremtő szándéka.

A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő vezetése és az intézmény Oktatási és Tudományos Bizottsága ezúton is köszöni a támogatók hozzájárulásait!