Kérjük, egy beteg állapotáról egy hozzátartozó érdeklődjön

Tisztelt Hozzátartozók!
 
A járványgörbe emelkedik, egyre több beteget kell felvenni a kórházakba, akik COVID gyanúsak vagy már bizonyítottan elkapták a fertőzést. Ápolók, orvosok erőn felül teljesítve gyógyítják betegeinket, és higgyék el, minden kézre szükség van az ágyak mellett annak érdekében, hogy betegeink minél nagyobb számban meggyógyuljanak.
 
A legtöbb betegünknél van telefon, így tud a hozzátartozójával beszélni, akinél nincs, a megadott mellékeinken igyekszünk tájékoztatást adni hozzátartozójának.

Kérjük azonban Önöket, hogy csak a megadott idősávban, 14-16 óra között telefonáljanak a mellékekre, és a beteg egy hozzátartozója érdeklődjön.
 
 
A betegeink állapotáról az egészségügyi személyzet adhat rövid tájékoztatást, de ha egész nap a telefont kell felvenniük, az ellátás szenvedheti meg.
 
A mellékek kapcsolásakor a telefon kicseng akkor is, ha várakoztatva van a hívás, mert a vonalon beszélnek, így nem lustaságból, nemtörődömségből nem fogadják a hívásokat munkatársaink.
 
A Covid Ambulancia 06-42/599-700/1643 vagy 2159-es mellékén a Covid gyanúval beérkezett betegeink kórházi elhelyezéséről érdeklődhetnek, az 5555-es melléken (8-15 óráig hétköznapokon) adnak felvilágosítást az egyéb betegséggel kórházba szállított betegeink osztályos elhelyezéséről.
 
A belgyógyászati Covid-részlegeken hétköznap 12-14 óráig, szerdán 13-14 óráig biztosítják a folyamatos elérhetőséget az alábbi telefonszámokon:

COVID Angiológia 2373
COVID Nephrológia 2540
COVID Általános Belgyógyászat 1445