Az EMMI elismerő oklevelét vehették át munkatársaink a Magyar Ápolási Egyesület ápolók napja és a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén

Rendhagyó módon, - az elmaradt ápolók napja országos ünnepséget - november 09-én, Visegrádon a Királyi Palotában pótolta a Magyar Ápolási Egyesület. Az ápolók napja és szociális munka napja ünnepség és díjátadó gálán minden évben kitüntetésekkel ismerik el az egészségügyben végzett áldozatos munkát.

A jeles eseményen beszédet mondott a Magyar Ápolási Egyesület elnökasszonya Minya Tünde, köszöntötte a jelenlévőket és kitüntetetteket Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, Schmitt Pálné Makray Katalin tiszteletbeli ápoló és Bugarszki Miklós MÁE alelnök.

 A kitüntetettek között megyénkből az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét vehette át:

  1. Bajnayné Kiss Katalin telephelyi ápolás igazgató-helyettes (Mátészalkai Kórház) 
  2. Takács Krisztina szociális munkás (Sántha Kálmán Szakkórház- Nagykálló)

Bajnayné Kiss Katalin

Dr. Bajnayné Kiss Katalin a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai telephely Ápolási Igazgató-helyettese.

Pályafutását szülésznőként kezdte, mellyel megalapozta az egészségügyhöz való tartozását.

30 éve szolgálja az egészségügyet. Megbízható, kitűnő szervező kolléga. Elhivatottsága, jó kapcsolatteremtő készsége példaértékű a jövő ápolóinak is.
Szakoktatóként részt vett a szakmai gyakorlatok és a szakmai vizsgák sikeres lebonyolításában.

Pozitív életszemlélete, optimizmusa minden tevékenységében megnyilvánul. Nagy munkabírással és jó szervező készséggel végzi mindennapi munkáját, rátermettsége lehetővé teszi új feladatok befogadására, továbbadására.
Betegekkel szemben türelmes, udvarias, feladatait lelkiismeretesen, precízen, etikusan végzi. Kommunikációs készsége, szakmai tudása kiváló.

Egészségügyi menedzsment specialistaként munkájában maximalista, kiváló -vezető, -menedzser, -összetartó, -irányító.

A COVID járvány idején koordinálja a szakdolgozók telephelyek közötti átirányítását, mentálisan támogatja őket, hozzáállása példaértékű.

A kollégái, osztályvezető ápolók szerint a veszélyhelyzetben is megtartotta emberszeretetét, a hihetetlen szakmai alázatát. A beosztottak védelmének biztosításában nem ismer kompromisszumot.

Takács Krisztina

Takács Krisztina 20 éve kezdte szakmai pályafutását, Egyesített szociális intézményben, mint családgondozó. Szakmai tudását folyamatosan bővítette, a szociális munkás végzettség megszerzése után elvégezte az egészségfejlesztő és mentálhigiénikus képzést, melyet még tovább fejlesztve a pszichiátriai szenvedélybetegek szakvizsgával egészített ki.

A Magyar Vöröskereszt szervezetében más területen is megmutatta szakmai tudását. Céljától soha nem hagyta magát eltántorítani, kitartóan segíteni az egyéneket, és a családokat. 11 éve végzi a kórházi szociális munkát a Sántha Kálmán Szakkórházban. Egyre nagyobb igénybevétel ellenére lelkesedése nem kopott meg.

Munkája szerteágazó, az osztály, és a szakkórház kereteit is túlhaladva, önkéntesen, tudományosan, emberi, partneri odafordulással több szintéren bizonyítja szakmai rátermettségét. Munkája során több kutatást végzett, és a mai napig is végez. Fő kutatási területe az ápolók leterheltsége, annak vizsgálata, és az egyénre gyakorolt hatása.

Javaslatokat fogalmaz meg a kitörési pontokra, és aktív közreműködő munkájával segíti annak megvalósulását.

Napi munkájának fő színtere a Gerontopszichiátriai Osztály, ahol az idős betegek kognitív fejlesztése mellett, a szociális problémák megoldásában is nagy segítséget nyújt. Nagyon bonyolult eseteket, egész életen át tartó, családok életét ellehetetlenítő és megkeserítő problémákat nagyfokú empátiával megold néhány hónap alatt. Időnként meg kell küzdeni a már elfáradt, kimerült hozzátartozók ellenséges viszonyulásával is, amikor elsőre nem is látják, milyen szakszerű, professzionális segítséget kaptak. Volt olyan eset, amikor a beteg átvétele előtt, - tudva a beteg karrierjét - már tudta, hogy hogyan fogja megoldani az adott beteg sorsát.

Munkavégzése során, mindig központi szerepet kap a pontos, tisztelettudó, segítő szándék, mely a betegeink és klienseink elégedettségét eredményezi. Személyisége segíti a kapcsolatok erősítését a szociális területen dolgozókkal, melynek eredményeként a beteg elhelyezéseink várólistájának csökkenését köszönhetjük. Dolgozóink szociális problémáit kézbe veszi, lelkesen keresi a legmegfelelőbb megoldást, ezzel is emelve a szervezeti kultúránk színvonalát.

 

 

Büszkék vagyunk a kitüntetettekre!

Szívből gratulálunk a Magyar Ápolási Egyesület és minden dolgozó nevében!