Látogatási rend az SZSZBMK tagkórházaiban

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Látogatók!

Intézményünk tagkórházaiban az alábbi szabályok betartása mellett látogathatóak fekvőbeteg-ellátó osztályaink.

A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy a látogatást megelőző 48 órán belül végzett, negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR-teszttel rendelkezzen, amelyeket a belépéskor köteles bemutatni. Ez alól kivételt jelent a felnőtt kíséretében érkező 16 év alatti látogató.

Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum egy órára. Amennyiben a látogató 18 éven aluli személy, maximum két felnőtt kísérővel mehet be a beteghez, legfeljebb egy órára.

A látogatási idő munkanapokon 15 és 18 óra között, munkaszüneti napokon 10 és 18 óra között tart.

A belépéskor kapott látogatói igazolást a látogató köteles leadni a fekvőbeteg-ellátó osztályon, ennek hiányában a látogatás nem engedélyezhető.

A koronavírussal fertőzött betegek kezelését végző osztályokon a látogatási engedélyt az osztályvezető, illetve részlegvezető főorvos, távollétükben az ügyeletvezető főorvos adhatja ki.

A súlyos állapotú, illetve kiskorú betegek, valamint a szülő nők mellett ott tartózkodhat egy általuk megjelölt személy, illetve kiskorú betegek esetében a szülő, törvényes képviselő vagy a törvényes képviselő által megjelölt személy.

A beteget szintén megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartás joga.