Nincs veszélyben a betegellátás biztonsága Nyíregyházán – Megtévesztő volt a tárgyalások során kiszivárogtatott levél

Nincs veszélyben a betegellátás biztonsága Nyíregyházán – Megtévesztő volt a tárgyalások során kiszivárogtatott levél

A Jósa András Oktatókórházról az egészségügyi szolgálati jogviszony megkötésével kapcsolatban olyan belső információk láttak napvilágot egyes sajtóorgánumokban és közösségi oldalakon, amelyeket egyébként a további egyeztetés érdekében osztályvezető főorvosok juttattak el a főigazgatónak. A tárgyalások a megegyezés szándékával azonnal megkezdődtek.

A szerződések átadása során kiemelt célunk volt, hogy azok a lehető legkorábban megismerhetővé váljanak a dolgozóink számára, és kellő idő álljon rendelkezésre azok tartalmának átgondolására, szükség esetén megvitatására.

A sebészeti szakmák által kezdeményezett egyeztetéseken mindegyik fél a további biztonságos ellátás fenntartására törekedett, a megegyezés megszületett.

A folyamatban lévő tárgyalások szakaszában nyilvánosságra hozni az ellátások felfüggesztésének vízióját rémhírkeltés, amely súlyosan megingathatja betegeink bizalmát egy olyan helyzetben, amikor egyre több a koronavírusos beteg és nagy kapacitásokkal szervezzük az oltásokat a lakosság védelmének érdekében.

Kiemelt feladatunk továbbra is a biztonságos betegellátás fenntartása, amelyet március elsejét követően továbbra is biztosítani fog az intézmény.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Közleménye