Nyári táborok a Gyermekrehabilitációs Osztály kis betegeinek

Négy alapítvány közel öt millió forintot adományozott a nyíregyházi Gyermekrehabilitációs Osztály "Kérlek, segíts..." Alapítványának.

Az Alpyta, a Plastilina, a Turicum és a Sundancer Alapítványok felajánlásainak köszönhetően idén nyáron nyolc tábort is szervezni tudott a Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztálya a kis betegeknek és családjaiknak.

Az osztály dolgozói a mozgásterápia mellett pszichológiai és élményterápiás eszköztárukat is alkalmazzák a táborokban, annak érdekében, hogy minél jobban elősegítsék az osztályon gondozott krónikus betegek társadalmi integrációját.

A gyerekek számára a kirándulások élményekben gazdaggá teszik az intenzív terápiás heteket. Lehetőségük nyílik arra, hogy mozgáskorlátozottságuk mellett is megismerhessenek olyan, eddig számukra nem elérhető mozgásformákat, mint például a hegymászás, a mediball vagy a kalandpark élményei.

A nagylelkű adományból emellett a gyerekek mentális és motorikus képességeinek fejlettségét mérő pszichológiai teszteket, illetve életfukcióikat ellenőrző monitorokat is vásárolni tudott az osztály.

Mindezek az eszközök nagyon fontos segítséget jelentenek abban, hogy a kis betegek fizikai és szellemi állapotát felmérve minél korábban, már csecsemőkorban megkezdődjön a szükséges terápia.

Köszönjük!