Dr. Szabó Tünde látogatása a nyíregyházi Gyerekosztályon

Egy igazi sportoló példakép, az olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes dr. Szabó Tünde látogatta meg a Jósa András Oktatókórház kis betegeit.

Az olimpikon ajándékokkal kedveskedett a kicsiknek, és sportolói élményeiről is mesélt nekik, hiszen a gyógyuláshoz kitartásra, akaratra van szükségük a gyerekeknek, és egy kiemelkedő sportember történetei erőt adhatnak ehhez.

„Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, milyen sokat tehetünk azért, hogy a gyerekek barátságosabb légkörben tölthessék az idejüket a kórházban, és ezzel talán egy kicsit eltereljék a gondolataikat a betegségükről. A játék és a mese olyan pozitív érzéseket és élményeket ad, amelyek hozzájárulnak a gyorsabb gyógyulásukhoz” – fogalmazott a sportért felelős államtitkár olimpikon.

Dr. Adorján Gusztáv főigazgató hozzátette, az orvosok, ápolók szakértelme adott a gyerekek gyógyításához, de emellett nagyon fontos az is, hogy sok szeretet kapjanak a kis betegek ahhoz, hogy minél előbb felépülhessenek.

Szabó Tünde, az Intenzív részlegen külön is meglátogatott egy kisfiút, aki már nagyon várta, hogy egy olimpikonnal találkozhasson, sőt a testvérének autogramot is kért tőle. A kis Kevin nyáron tanult meg víz alatt úszni, így nagyon örült, hogy egy igazi szaktekintélytől kaphat első kézből tanácsokat.