Az országban egyedülálló, csúcstechnológiás endoszkóp a Jósa András Oktatókórházban

Az országban egyedülálló diagnosztikai készülékkel gyarapodik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórháza a Bige Holding Kft jóvoltából. 

A speciális endoszkópos készülék, a SpyGlass DS az epevezetékben végzett endoszkópos vizsgálatot teszi lehetővé azzal, hogy közvetlen vizuális megjelenítést biztosít az epeutak vonatkozásában.  Ezáltal lehetőség nyílik a különböző ismeretlen eredetű epeúti szűkületek természetének meghatározására, szövettani mintavételre és a beékelődött nagy epeúti kövek összetörésére és eltávolítására. A speciális endoszkóp, csak különleges esetekben segít a diagnosztikában, illetve a kőeltávolításban, nem helyettesíti, hanem inkább kiegészíti a korábbi műtéti beavatkozásokat, a hagyományos epeúti vizsgálatokat. 

A Jósa András Oktatókórház nem először kap nagylelkű felajánlást a Bige Holding Kft.-től, amelynek tulajdonosa Bige László. 2016 áprilisában a tüdőembolia diagnosztizálásában nélkülözhetetlen 4 millió Ft értékű ventillációs készüléket adományozott az Izotópdiagnosztikai és Terápiás Osztály számára, illetve 2014 júliusában, közel hasonló értékben, az Endoszkópos Laboratórium részére egy duodenoszkópot a hagyományos epeúti vizsgálatok elvégzésére. 

A mostani felajánlás értéke 13,5 millió Ft + ÁFA, amelyhez a 4 db kiegészítő készüléket a Jósa András Oktatókórház saját erőforrásából vásárolt meg, egyenként 1,3 millió Ft + ÁFA értékben. 

Az új, csúcstechnológiás endoszkópos készülék, amelynek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Micromedical Kft, a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtja a bizonytalan eredetű epeúti betegségek diagnosztikájában. 

Köszönjük a nagylelkű felajánlást!