Onkológiai diagnosztikai eszközök fejlesztése Nyíregyházán - TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0005 

Felolvasó szoftver letöltése    Látássérülteknek böngésző letöltése   Szöveges böngésző letöltése

 

Kedvezményezett neve: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Projekt megvalósításának helyszíne: 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (mint Támogató) az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében "Struktúraváltás támogatása az onkológiai centrumok fejlesztésével" tárgyú pályázati felhívást tett közzé, melyre a Kedvezményezett támogatást nyert. A Támogatási Szerződés megkötésére 2013. december 20. napján került sor. A Projekt alapvető célja a magas színvonalú onkológiai egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés biztosítása Nyíregyháza és vonzáskörzetében, elsősorban az elavult onkológiai és sugárterápiás eszközök pályázat keretében megvalósuló cseréje útján. A Projekt keretében beszerzésre kerülő MR-berendezés és Faraday-katlitka, valamint a hozzájuk kapcsolódó onkológiai gép-műszer és informatikai eszközök hosszú távon biztosítani hivatottak a rosszindulatú daganatok okozta halálozás csökkenését az egészségügyi szolgáltatás igénybevevő lakosság körében.

Projekt összköltség: 495.000.000.- Ft

Elnyert támogatás: 495.000.000.- Ft (100%-os támogatási intenzitás)

A Projekt megvalósítás időszaka: 2013. július 1. - 2017. november 30.

Beszerzésre került orvostecnikai-eszközök:

MR - berendezés - 1 db
GE Healthcare gyártmányú Signa Voyager típusú 1,5 T mágnes térerősségű új és korszerű MR-készülék, valamint a működtetéséhez szükséges Faraday-kalitka is.
Az MR-berendezés, mindamellett, hogy a kor követelményeinek megfelelő pontos és éles képet alkot (ezáltal hozzájárulva a helyes diagnózis felállításához), a Kórházban idáig egyedüliként használt MR-készülékhez képest nagyobb komfortot is biztosít a betegek számára. Tágabb vizsgálóterének köszönhetően az átlagostól eltérő testalkatú betegek számára is kényelmesebbé válik a vizsgálat.
Az átlagos klinikai használat melletti „zero boil off" mágnes technológiának köszönhetően a készülék gazdaságosabb üzemeltetése is biztosítható, tekintettel arra, hogy a készülék helium-utántöltése nem szükséges
A Projekt keretében beszerzésre kerülnek továbbá orvostechnikai eszköznek nem minősülő, ám az onkológiai egészségügyi ellátást a beteginformációs rendszeren keresztül közvetetten segítő infokommunikációs eszközök.
A Projekt eredményes megvalósítása összességében hozzájárul az ellátási területen élő, onkológiai ellátásra szorulók kivizsgálásának stabil diagnosztikai hátteréhez, a betegek életben maradási esélyeinek a növeléséhez, valamint a Kórház által működtetett infrastruktúra költséghatékonyabb működtetéséhez.
A Projekt sikeres befejezésével lehetőség van arra, hogy a daganatos megbetegedés miatti halálozás csökkenjen – az egyébiránt is – rossz egészségügyi mutatókkal rendelkező Szabolcs-Szatmár Bereg megyében.
Nyilvánosság biztosítása: A "B" és „D" típusú tábla a kórház területén kihelyezésre került.

A Projekttel kapcsolatos további információk:
Komán Attila – Fejlesztési Osztály vezetője, Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Székhely: 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68.

 

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB