Szakemberek Szatmárért


Projekt címe: Szakemberek Szatmárért

Kedvezményezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (Fehérgyarmat)

Pályázati kiírás címe: Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára (TÁMOP-6.2.4/A/11/1)

Pályázat azonosító száma: TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0020

Támogatási összeg: 20 552 350 Ft

Időtartam: 2013.04.01 - 2015.02.28


Projekttartalom – Tervezett fejlesztések

A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. a TÁMOP 6.2.4. pályázat keretein belül egy sürgősségi orvostan és egy aneszteziológia és intenzív terápia rezidens foglalkoztatását kívánja megpályázni. A sürgősségi és intenzív betegellátás a kórház alapvető fontosságú szakterületei, melyek gyakorlatilag minden más társszakmával kapcsolatban állnak, így a betegellátás bázisát szolgáltatják. Ezen területen a kórházban dolgozó orvosok átlagéletkora magas, leterheltségük átlagon felüli, ugyanakkor a jelenlegi humánerőforrás helyzet nem elégíti ki az érvényes minimumfeltételek által támasztott követelményeket. A pályázattal megcélzott fejlesztés ezen két szakterület orvos létszámának bővülésével nem csak  mennyiségi, hanem minőségi javulást is eredményezni fog. Csökken a dolgozók terhelése, javul a betegellátás színvonala és nő a betegbiztonság. Mindez kulcsfontosságú, különösen egy olyan régióban, ahol az országos átlagnál rosszabbak a morbiditási és mortalitási mutatók - köszönhetően többek között a mélyszegénységnek, az elmaradott szociális és infrastruktúrális sajátosságoknak. A humán erőforrás bővítése, fejlesztése hozzájárul az egészségügyi szolgáltatás minőségének javításához, mely végeredményben pozitívan befolyásolja a lakosság életkörülményeit, életkilátásait.

Aktuális állás:

Az intézményi átalakulást követően a pályázat kedvezményezettje a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház lett. A pályázat szakmai megvalósítása 2013. június 01-jével vette kezdetét 4 fő szakdolgozó felvételével, akik mindannyian a fehérgyarmati tagkórház rehabilitációs részlegén végzik munkájukat. 2013. július 01-jétől megkezdődött a többletteljesítmény nyújtás is a már korábban alkalmazásban álló szakápolók részéről. Tovább bővült a foglalkoztatottak száma, miután 2013. szeptember 01-jével megkezdte munkáját a pályázat harmadik célterületéhez tartozó rezidens orvos is. A további létszámbővítésre irányuló toborzó munka folyamatos, de a sajnálatos szakemberhiány miatt továbbra sem sikerült betölteni a fennmaradó rezidens állást. Reményeink szerint hamarosan újabb kollégát tudunk sikeresen bevonni a pályázattal kapcsolatos munkába.

A hiányzó rezidens állás betöltésére az intézmény aktív toborzó munkája ellenére sem került sor, így módosítani kellett a korábbi elképzeléseket és végül egy, a hiányszakmához tartozó szakterület betöltésére alkalmas szakápoló foglalkoztatása mellett döntött az intézmény vezetése, melyre 2014. február 18-án kerülhetett sor. A dolgozó a vásárosnaményi tagkórházban kezdte meg munkáját, mellyel óriási hiányt töltött be.

Sikeresen lezajlott a pályázat szakmai megvalósításának első szakasza. Mind a 4 fő szakdolgozó és a 10 fő többletteljesítményt nyújtó szakápoló támogatott foglalkoztatási szakasza megvalósult. A pályázatban vállalt kötelezettségeinknek eleget téve azonban további egy évig folytatódik a jól összeszokott csapat munkája és javadalmazása a korábbi feltételek változatlanul hagyása mellett.

 

A szakmai megvalósítás végéhez közeledve sikeresnek mondhatjuk a TÁMOP-6.2.4.-11/A-2012-0020-as jelű pályázatot. Minden vállalt célterülethez kapcsolódóan megvalósításra kerültek a célként kitűzött indikátorok. Az újonnan foglalkoztatott és a már meglévő kollégák többletteljesítésbe való bevonása sikeres volt és eredményes mind a foglalkoztatottak mind a kórház számára. 

A projekttel kapcsolatos további információ:
Szalainé Fejér Éva projektmenedzser
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Tel.: +36 42/599-700/2140
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.szszbmk.hu

 

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB