Sántha Kálmán Képzési és Ösztöndíj Program


Projekt címe: Sántha Kálmán Képzési és Ösztöndíj Program

Kedvezményezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (Nagykálló)

Pályázati kiírás címe: Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében (TÁMOP-6.2.2/A/11/1)

Pályázat azonosító száma: TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0035

Támogatási összeg: 124 518 750 Ft

Időtartam: 2013.04.01 - 2015.03.31


Összefoglaló:

A projekt átfogó célja a Sántha Kálmán Szakkórház érintett osztályain teljesítő szakdolgozók szakmai tevékenységei színvonalának minőségi fejlesztése, szakképzéssel és motivációs ösztöndíjjal. Képzésben résztvevő szakdolgozók: 10 fő egészségügyi gyakorlatvezető, 15 fő pszichiátriai szakápoló. A 24 hónapos projektidőszak alatt, a célcsoport tagjai elméleti és gyakorlati órákon vehetnek részt, továbbá a képzések idejére vonatkozóan motivációs ösztöndíjban részesülnek.

Aktuális állás:

A 2014. februárban indult egészségügyi gyakorlatvezető és pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató képzések eddigi elméleti és gyakorlati órái rendben és sikeresen zajlottak. Hamarosan az első modulzáró vizsgák következnek. Az oktatást támogató tankönyvek és jegyzetek is rendelkezésre állnak a célcsoport tagjai számára.

Az egészségügyi gyakorlatvezető képzés keretében a tanulmányok időtartama összesen 1200 óra, mely 600 óra elméleti és 600 óra gyakorlati óra megosztásban valósul meg. A pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató képzés keretében a tanulmányok időtartama összesen 1200 óra, mely 660 óra elméleti és 540 óra gyakorlati órából tevődik össze. Az oktatás időtartalma 12 hónap mindkét képzés esetében, a befejezés várható időpontja 2015. január 31. A képzések időtartama alatt havi rendszerességgel a szakdolgozó részére motivációs ösztöndíj folyósítása történik, amelynek mértéke a pályázati útmutatóban meghatározott mérték. A képzésben résztvevő azonos feladatokat ellátó munkatársat a közvetlen munkahelyi vezetője által meghatározott időpontokban, a képzés időtartamára szakdolgozó helyettesítheti, amellyel kapcsolatban rendes illetményén felül helyettesített óránként a pályázati útmutatóban meghatározott összegű díj kifizetése történik.

A képzések zárását követően 2015. február hónap első heteiben a képzésben résztvevő szakdolgozók eredményes gyakorlati és szóbeli vizsgát tettek, amelyet követően ünnepélyes átadás keretében átvehették bizonyítványaikat. Az átadó ünnepségen Dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató helyettese elmondta, nagyon fontos szerepet tölt be ez az oktatás a kórház életében. A továbbképzett kollegák nagy hasznát fogják venni a megszerzett tudásuknak, hiszen komoly feladataik lesznek. Azokra a területekre próbáltuk fókuszálni a képzéseket első sorban, amelyek hiányszakmák és reméljük, hogy a jövőben is lesznek ilyen lehetőségek.


A projekttel kapcsolatos további információ:
Diósi Marianna projektmenedzser
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Tel.: 06-42-599-700/2141
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.szszbmk.hu

 

infoblokk-2018-kicsi

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

Kedvezményezett:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Felolvasó szoftver letöltése 

Látássérülteknek böngésző letöltése 

Szöveges böngésző letöltése

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB