Orvosok Mátészalkáért


Projekt címe: Orvosok Mátészalkáért

Kedvezményezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (Mátészalka)

Pályázati kiírás címe: Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára (TÁMOP-6.2.4/A/11/1)

Pályázat azonosító száma: TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0056

Támogatási összeg: 11 636 050 Ft

Időtartam: 2013.04.01 - 2015.01.31


Projekttartalom – Tervezett fejlesztések:
A pályázatban meghatározott támogatható tevékenységek közül a Mátészalkai Területi Kórház Nonprofit Kft. intézményi szintű hiányszakmák alapján, az I-es célterületének megfelelően - foglalkoztatás támogatása létszámbővítéssel - 3 db rezidensi állás támogatására kíván pályázni. Kórházunkban az orvosok átlagéletkora magas, az aktív ellátásban résztvevők kb.10 %-a nyugdíjas. Az utóbbi 5 évben érkező és jelenleg is kórházunkban dolgozó rezidensek-szakorvos jelöltek száma 8, ez jelentősen elmarad az üres álláshelyek számától illetve a jelenleg érvényben lévő minimumfeltétel rendeletben meghatározott szakmánként szükséges rezidens számtól. Az évek alatt nem javuló humánerőforrás deficit részleges megoldását jelentené a nyertes pályázattal foglalkoztatni kívánt 3 rezidens. A pályázott szakmák esetében (sürgősségi betegellátás, traumatológia, radiológia) jelenleg a biztonságos betegellátás csak jelentős számú és költséggel járó közreműködő bevonásával lehetséges. A hatályos jogszabály által előírt személyi feltételeknek ezen osztályok még a részmunkaidőben közreműködő szakorvosok figyelembe vételével sem felelnek meg. A pályakezdő orvosok hiányterületek felé történő orientálása az egészségügyi ellátórendszer jövőbeni hatékony működtetésének alapfeltétele. A foglalkoztatást támogató program keretében alkalmazni kívánt 3 rezidens orvos a jövőben, szakképesítésük megszerzését követően nagymértékben javítaná a térségünkben jellemző elöregedési tendencia, romló szociális körülmények, munkanélküliség és a csökkenő orvos létszám miatt kialakult egészségügyi ellátást. A pályázat által finanszírozott munkaerő azokon a szakterületeken segítené a betegellátás minőségi javulását, amelyek terheltsége munkaidőben és ügyeleti időben is a legmagasabb.
A sürgősségi betegellátás, a traumatológiai és a radiológiai diagnosztikai ellátás olyan alaptevékenységek, amelyekben dolgozó orvosok és szakdolgozók egyaránt túl vannak terhelve, az utánpótlás nem biztosított, a pályáralépés motivációjának hiánya érezteti hatását. A pályázat által nyújtott átmeneti bértámogatással kívánunk a jelentkezők számára anyagi motivációt nyújtani és egyben a térség lakosainak ellátási színvonalát emelni mind a sürgősségi - traumatológiai ellátás, mind a radiológiai diagnosztika területén, az ellátásokhoz való hozzáférést könnyíteni a közvetlenül a betegellátásban dolgozó orvosok számának növelésével.

Megvalósítás:
A projekt megvalósítása 2013. április 1-jén kezdődött.
A projekt keretében 2 rezidenst (radiológiai és belgyógyászati osztály), valamint 1 gyógyszerészt foglalkoztat a kórház.
Az első rezidensjelölt felvételére 2013. szeptember 1-jével került sor a radiológiai osztályra.
A fennmaradó két helyre humánerőforráshiány miatt a belgyógyászati osztályra 2013. október 15-től sikerült felvenni munkaerőt. Az 1 fő gyógyszerész pedig 2014. január 1-től pedig került alkalmazásra.
A projektben résztvevő személyeket a felvételüktől számított egy-egy évig foglalkoztatjuk a pályázat keretében, majd ezt követően egy éves továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van az intézménynek.


A projekttel kapcsolatos további információ:
dr. Kádár Brigitta projektmenedzser
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Tel.: +36 44/511-111
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.szszbmk.hu/eu/

 

 

 

infoblokk-2018-kicsi

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

Kedvezményezett:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Felolvasó szoftver letöltése 

Látássérülteknek böngésző letöltése 

Szöveges böngésző letöltése

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB