Látogatási tilalom az SZSZBMK tagkórházaiban - A szakrendelések zavartalanul működnek

Tisztelt Betegeink!

Az új koronavírusos megbetegedések országszerte emelkedő száma miatt szeptember elsejétől, keddtől teljes látogatási tilalom lépett érvénybe a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházaiban.

A visszavonásig érvényes látogatási tilalom az SZSZBMK valamennyi tagintézményének (Jósa András Oktatókórház, Sóstói Úti Kórház, Sántha Kálmán Szakkórház, Mátészalkai Kórház, Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, Vásárosnaményi Kórház) összes gyógyító, fekvőbeteg-ellátó osztályát érinti.

A látogatási tilalom NEM vonatkozik a járóbeteg-szakellátásra.

Időponttal rendelkező betegeink, a higiénés szabályok fokozott betartásával, megjelenhetnek a szakrendeléseken. Kérjük, hozzátartozó csak indokolt esetben kísérje el a beteget a vizsgálatokra, és lehetőség szerint maximum 20 perccel megadott időpontjuk előtt érkezzenek a várótermekbe, illetve a betegfelvételi pultokhoz.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kórházaink területén a maszk viselése kötelező!

A megbetegedések számának tendenciája alapján, több más nagyváros és jelentős kórház döntéséhez hasonlóan született meg a vezetői döntés. A teljes látogatási tilalom bevezetését a betegellátás zavartalansága, a fekvőbetegek, hozzátartozóik és az egészségügyi személyzet védelme tette szükségessé. A látogatási tilalom elrendelése megelőző, preventív jellegű lépés, amely a kórház korábbi gyakorlatából jól ismert, hiszen az influenzajárványok idején már találkozott hasonló intézkedésekkel a lakosság.

A vonatkozó miniszteri rendelet értelmében kivételt jelent a haldokló, súlyos állapotú betegek látogatása és a papás szülés.

A különösen méltányolandó esetekben kizárólag az adott osztály osztályvezető főorvosánál lehet kérvényezni a súlyos állapotú betegekre vonatkozó látogatási engedélyeket.

A papás szülés feltétele az apa bizonyítottan egészséges állapota, amelyet egy nyilatkozat kitöltésével is igazol.

A látogatási tilalom a véradást sem érinti, a segíteni vágyók számára biztosított a véradás lehetősége.

A hozzátartozók a portaszolgálat segítségével juttathatnak el csomagokat a fekvőbeteg-osztályokra. Kérjük, a csomagra pontosan írják rá a beteg nevét, azt, hogy melyik osztályon fekszik, és kérjük, tüntessenek fel egy telefonos elérhetőséget is.

A kórház vezetése tisztelettel kéri a betegek, hozzátartozók türelmét, hiszen mindannyiunk közös érdekében hozták meg a látogatási tilalomról szóló döntést.

 

Gyakran Ismételt Kérdések
Regisztráció
Egészségvédelmi tanácsok
Várólista
Fizető betegellátás
Telefonkönyv
Projektjeink
Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtár
VEZINFO