Mit érdemes még tudnia a telefonos orvosi konzultációról?

A járóbeteg-szakrendeléseinken történő vizsgálatokat megelőzően - a sürgős esetek kivételével - telefonkonzultáció és előjegyzés szükséges.

Tájékozódást követően a megadott telefonszámon, megadott időintervallumban hívja munkatársunkat. A könnyebb elérhetőség érdekében a legtöbb szakrendelésünkhöz külön mobiltelefonos számot is biztosítunk, ennek ellenére számítani kell arra, hogy a sikeres kapcsolatfelvételhez több alkalommal kell tárcsáznia, mivel a vonalaink jelenleg túlterheltek.

A szakrendelések elérhetőségeit ide kattintva találhatják.

Telefonos orvoskonzultáció esetében szakorvossal egyeztethet, aki személyének azonosítása érdekében néhány kérdést tesz majd fel. A személyazonosítást követően, kérjük, röviden foglalja össze problémáját. Kollégánk ennek alapján dönt a további teendőkről, illetve a személyes megjelenés szükségességéről.

Kérjük, hogy előzetesen készüljön fel a beszélgetésre, készítse elő előző egészségügyi leleteit, kezelt betegségeivel és szedett gyógyszereivel, tüneteivel kapcsolatban fontos az információk pontos átadása. A beszélgetés lezárását követően kollégánk rögzíti annak tartalmát a kórház informatikai rendszerébe, és ha erre sor került, előjegyzési időpontját is feltünteti.

A sürgős esetektől eltekintve az írásos háziorvosi, illetve szakrendelői beutalókat csak abban az esetben tudjuk fogadni, ha előzetesen telefonon konzultált a szakorvossal, időpontot kapott vagy a háziorvosa egyeztetett időpontot az Ön számára.

Szakorvosi vizsgálat esetén, kérjük, hogy a megadott időpontot megelőzően legalább 15 perccel előbb érkezzen a szakrendelőbe. Az ellátása épületébe kizárólag a pácienseket engedjük be, kísérőt csak abban az esetben, ha a páciens kiskorú, mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, vagy bármely okból nem képes a kontaktusfelvételre az egészségügyi személyzettel.

Az épületbe történő belépéskor kézfertőtlenítés történik. Kérjük, hozzon magával szájmaszkot, mivel kórházaink területén viselése kötelező. Belépéskor egy koronavírus-kérdőív kitöltésére is sor kerül. Időt takarít meg, ha weboldalunkról letölti, és kitöltve magával hozza a járványügyi kérdőívet.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva tölthető le.

Jelenleg hangsúlyozottan azokat az ellátási típusokat nyitjuk meg, amelyek a koronavírus-fertőzés szempontjából alacsony kockázatúak így szűrőteszt végzésére, illetve speciális vírusellenes védőfelszerelések használatára nincs szükség. Ez utóbbiak alól kivételt jelent a fül-orr-gégészeti rendelés és a bronchológiai, tüdőgyógyászati rendelés, ahol az egészségügyi személyzet részére speciális védőfelszerelés viselése kötelező.

Köszönjük az elmúlt időszakban tanúsított segítő hozzáállásukat!

Kérjük Önöket, hogy valóban megalapozott problémával keressék fel kórházainkat, szakrendelőinket. Az új eljárásrend kialakítása alatt fellépő nehézségekhez kérjük megértésüket, toleranciájukat. A változtatások célja, hogy a szakrendelések a maximális betegbiztonság és dolgozói biztonság mellett fokozatosan tágítsák az ellátás kereteit.

Köszönjük türelmüket, vigyázzunk egymásra!

 

Gyakran Ismételt Kérdések
Regisztráció
Egészségvédelmi tanácsok
Várólista
Fizető betegellátás
Telefonkönyv
Projektjeink
Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtár
VEZINFO